Dortové pralinky
V dopoledním Apetýtu se tento týden věnujeme tomu, jak v kuchyni zajímavým způsobem využít různé zbytky a přebytky. A dnes to budou odřezky z roládových plátů nebo dortových korpusů. Ty totiž často končí v koši, přitom si s nimi můžeme chutně poradit.
Budete potřebovat:
200 g světlého dortového korpusu
50 g kvalitní hořké čokolády
1 lžíce rumu
na ozdobu:
kandovaná citrusová kůra
rozpuštěná mléčná čokoláda
Postup:
1. Korpus najemno rozdrobíme. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázní a smícháme s rumem a rozdrobeným korpusem.
2. Důkladně spojíme a ze směsi tvarujeme kuličky, které klademe na tác vyložený pečicím papírem.
3. Dáme alespoň na hodinu do lednice, nebo kratší dobu do mrazáku.
4. Pak rozpustíme mléčnou čokoládu a máčíme v ní kuličky následujícím způsobem - z lednice vytáhneme část kuliček, jednu po druhé napichujeme na dezertní vidličku a obalujeme v čokoládě.
5. Klademe na pečicí papír a zdobíme citrusovou kůrou. Vytáhneme další část pralinek z lednice a postup opakujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka