Nepečený koláč s arašídovým máslem
Dnes si připravíme dobrotu ze zdraví prospěšné kalorické bomby. Ořechová másla se momentálně těší velké oblibě. Chcete-li pro začátek zkusit to arašídové, recept na nepečený dezert pro vás připravila Zuzana Plíšková.
Budete potřebovat:
korpus:
60 ml rozpuštěného másla
1 šálek drcených čokoládových sušenek
náplň:
150 ml zakysané smetany
2 - 3 lžíce smetany ke šlehání
3 lžíce moučkového cukru
150 ml hladkého arašídového másla
navíc:
60 g čokolády
60 ml smetany ke šlehání
drcené arašídy
Postup:
1. Najemno podrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně natlačíme do formy o průměru 23 cm.
2. Necháme asi 2 hodiny v lednici, nebo zhruba 20 minut v mrazáku.
3. V míse vyšleháme zakysanou smetanu s smetanou ke šlehání a cukrem a zašleháme arašídové máslo (můžeme případně dosladit nebo cukru ubrat, pokud máme máslo slazené).
3. Rozetřeme na korpus a znovu dáme důkladně vychladit.
5. Na polevu rozehřejeme smetanu a rozpustíme v ní už mimo plamen rozlámanou čokoládu.
6. Mícháme a na dezert nalijeme až ve chvíli, kdy je poleva studená. Ozdobíme sekanými arašídy a před servírovaním znovu vychladíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.