Ďábelská vejce
Jídlo, na které vám dnes nabídneme recept, je nejen pekelně dobré, ale přímo ďábelské. Připravíme si totiž ďábelská vejce. Tato oblíbená ozdoba obložených mís je totiž přece jen pikantnější. Stačí ale menší úprava a pochutnají si na nich i příznivci jemnějších jídel. Stačí vynechat tabasco a místo dijonské použít méně výraznou hořčicí.
Budete potřebovat:
6 uvařených vajec
1 lžička dijonské hořčice
trochu tabaska
nahrubo nastrouhaná nakládaná okurka
3 lžíce majonézy
nasekaný kopr
sůl, pepř
na ozdobu:
petrželka
kapie
Postup:
1. Uvařená a vychlazená vejce oloupeme a podélně rozkrojíme.
2. Vyjmeme žloutky a utřeme je s majonézou, hořčicí, koprem a okurkou, ochutíme solí, pepřem a tabaskem.
3. Důlek po žloutku naplníme vzniklou směsí (můžeme si vzít na pomoc cukrářský sáček) a ozdobíme malým proužkem kapie a petrželkou.
4. Podáváme s pečivem jako součást obložené mísy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.