Rychlé jidáše
Připravit všechny tradiční velikonoční dobroty není nic snadného. A tak není divu, že to leckoho od příprav odradí úplně. Proto jsme pro vás vybrali recept od návštěvníků prostějovské rozhlasové besedy. Jde o rychlé jidáše podle tradice pojídané na Zelený čtvrtek. A protože nejsou z kynutého těsta, můžete je připravit klidně teplé k snídani.
Budete potřebovat:
1 balíček listového těsta
1 lžíce mleté skořice
4 lžíce pískového cukru
1 vanilkový cukr
50 g rozinek
1 vejce a med na potření
Postup:
1. Těsto rozválíme asi na 3 mm.
2. Plát poté stejnoměrně posypeme skořicí, cukrem a rozinkami (můžeme pokapat rozpuštěným máslem).
3. Zavineme do rolády a nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm.
4. Klademe řezem na plech, potřeme vejcem a pečeme dozlatova.
5. Po upečení potřeme medem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.