Čevapčiči (10 porcí)
Sarma, šopský salát nebo právě čevapčiči - to jsou jen některá jídla, která k nám v minulosti od Jadranu pronikla a děláme je dodnes. Možná už jen ne tolik, jako dřív. A přitom právě čevapčiči - smažené válečky z mletého masa podávané s hořčicí a cibulí - jsou rychlé a jednoduché, takže se hodí je mít v záloze pro rychlý oběd.
Budete potřebovat:
500 g hovězího zadního masa
500 g vepřového ořezu
300 g cibule
30 g soli
5 g mleté papriky
pepř
200 g hořčice
120 g škvařeného sádla
Postup:
1. Maso opláchneme a umeleme společně s polovinou cibule.
2. Mírně osolíme, přidáme pepř a papriku, směs pečlivě promícháme a rozdělíme na 30 dílů.
3. Tvarujeme z nich šišky, které osmažíme do zlatova v rozpáleném sádle.
4. Podáváme s bramborem nebo chlebem přelité výpekem se syrovou cibulí a hořčicí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.