Kuří oka

Další z receptů, který si mohly přečíst naše babičky ve 30. letech minulého století pochází z kuchařky Marie Holubové nazvané Domácí kuchařka české dívky. Pod originálním názvem se skrývá drobné plněné cukroví. K jeho výrobě navíc nepotřebujete mouku.

Budete potřebovat:

180 g mletého cukru
180 g strouhaných mandlí
2 tabulky strouhané čokolády
2 bílky
vanilka

náplň:
2 žloutky
2 lžíce vanilkového cukru

Postup:

1. Z bílků ušleháme sníh a zapracujeme do něj vanilku, cukr, mandle a čokoládu.

2. Z těsta tvoříme na plechu kuličky velikosti vlašského ořechu.

3. Do každé uděláme důlek, který naplníme směsí z hustě utřených žloutků s cukrem.

4. Pečeme (spíše sušíme) v hodně vyhřáté troubě, v mírně rozehřáté se oka rozběhnou.

autor: Zuzana Plíšková