Francouzská horká čokoláda
Zapomeňte na instantní horkou čokoládu z obchodu. Připravit si tuhle dobrotu z domácích surovin je velmi snadné a výsledek je navíc mnohem chutnější.
Budete potřebovat:
350 ml plnotučného mléka
150 ml smetany ke šlehání
1-2 lžičky cukru
250 g kvalitní hořké čokolády
šlehačka na ozdobu
Postup:
1. V rendlíku zahřejeme mléko, smetanu a cukr.
2. Přivedeme těsně pod bod varu a stáhneme z plotny.
3. Přimícháme nasekanou čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění.
4. Servírujeme horké s čerstvě ušlehanou smetanou. Pro ozvláštnění chuti můžeme přidat trochu kávy, chili nebo třeba skořice.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka