Rychlá tmavá houbová omáčka
Michaela Henešová z Brna si v kuchařkách moc nepočte, recepty raději vymýšlí sama. O některé osvědčené tipy se s námi podělila. Ten dnešní ocení hlavně úspěšní houbaři.
Budete potřebovat:
1 střední cibule
1 sklenice hub naložených ve sladkokyselém nálevu
kmín
olej
vývar
dle chuti cukr
máčený škrob (škrob rozmícháme v troše vody, necháme odstát a rozmáčený škrob použijeme na zahuštění)
sůl, pepř
1. Nakrájenou cibuli necháme na tuku zesklovatět.
2. Přidáme sklenici hub i s nálevem, dochutíme solí a cukrem a přidáme máčený škrob (ne příliš - omáčka by neměla být moc hustá).
3. Podáváme s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.