Sušenky z ovesných vloček
Ovesné vločky jsou vítaným zdrojem vlákniny, které bývá v našem jídelníčku méně, než bychom potřebovali. S těmito výbornými sušenkami, které peče Vlasta Krejčířová z Kvasic, nedostatek vlákniny ale velmi příjemně doženete.
Budete potřebovat:
250 g ovesných vloček
80 g pšeničně hladké mouky (můžeme použít celozrnnou)
3 vejce
100 g cukru (lze ale dát i méně)
vanilkový cukr
prášek do pečiva
125 ml oleje
hrst nasekaných ořechů
rozinky
sušené ovoce
nasekaná čokoláda na vaření
POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.
Postup:
1. Promícháme mouku s práškem do pečiva a vločkami.
2. Vejce smícháme s cukrem, přidáme olej, sypké suroviny a ořechy, rozinky, sušené ovoce a kousky čokolády.
3. Plech vyložíme pečicím papírem a lžičkou na něm tvoříme z těsta malé hromádky.
4. Pečeme na 170 stupňů dorůžova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.