Ořechová roláda

Když chtěla maminka Drahomíry Rutarové z Brna potěšit nějakou návštěvu, sáhla po tomto receptu. Vyzkoušejte ji a určitě neprohloupíte!

Budete potřebovat:

50 g cukru
3 žloutky
3 bílky
50 g mletých ořechů

šlehačka
strouhaná čokoláda


POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

Postup:

1. Cukr důkladně utřeme se žloutky a opatrně vmícháme ořechy.

2. Pak přimícháme zlehka sníh ušlehaný ze 3 bílků.

3. Těsto natřeme na plech vyložený pečicím papírem a krátce pečeme (zhruba 12 minut).

4. Ještě horký plát srolujeme a necháme vychladnout.

5. Plníme šlehačkou, kterou roládu pomažeme i na povrchu, a zdobíme strouhanou čokoládou.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.