Pečený čaj
Připomínka letních měsíců v hrnečku. Radka Navrátilová ze Zlína tráví s manželem ráda volný čas na chatě na Valašskokloboucku, kde se věnuje zahrádce. Roste na ní mnoho ovoce a bylinek, které tvoří základ tohoto receptu.
Budete potřebovat:
maliny
ostružinomaliny
rakytník
jahody
višně
krystalový cukr
200 ml rumu
citrón
Postup:
1. Ovoce postupně sbíráme, jak dozrává, a zamrazíme.
2. Poté jím naplníme plech s vyšším okrajem, nebo pekáč, přidáme nakrájený citrón.
3. Můžeme případně doplnit i jablky nebo hruškami, které pokrájíme i se slupkou.
4. Jen lehce zasypeme cukrem a dáme do trouby na 180 stupňů asi 20 minut.
5. Poté zalijeme rumem a horké plníme do sklenic, které poté otočíme víčkem dolů.
6. Pak vždy dáme podle chuti pár lžiček do hrnku a zalijeme horkou vodou jako klasický čaj.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.