Guláš pečený v troubě
V mrazivém počasí není nad pořádný, silný guláš. Bez ohledu na to, jaké maso použijete, recept od Jany Krůzové z Rakvic vám určitě zachutná!
Budete potřebovat:
600 g masa (dle chuti krůtí, vepřové nebo hovězí)
2 cibule
sušený česnek
mletá sladká paprika
kmín
bobkový list
rajčatový protlak
nové koření
vývar
dle potřeby strouhanka, nebo chlebová střídka
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na nakrájené cibuli.
2. Poté přidáme sušený česnek, mletou papriku, kmín, bobkový list a zalijeme vývarem.
3. Zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě asi 1,5 hodiny doměkka.
4. Pokud se nám omáčka zdá příliš řídká zahustíme strouhankou, nebo chlebovou střídkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.