Bramborový pekáček
Zuzka Plíšková doporučuje takto upravené brambory podávat jako přílohu, ale určitě by obstály i jako lehký oběd.
Budete potřebovat:
400 ml smetany ke šlehání
1-2 stroužky česneku
100 g strouhaného sýra
700 g oloupaných a nahrubo nastrouhaných brambor
žampiony
cibule
pórek
petrželka
sůl, pepř
Postup:
1. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pórek a nakrájené žampiony.
2. Orestujeme a přilijeme smetanu, kterou dochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
3. Přivedeme k varu a stáhneme z plotny.
4. Brambory nahrubo nastrouháme, posolíme a dáme do zapékací mísy.
5. Zalijeme smetanou, zakryjeme alobalem a pečeme asi 35 minut při 190 stupních.
6. Odkryjeme, posypeme sýrem a dopečeme.
7. Podáváme jako přílohu, na talířích ještě ozdobíme nasekanou petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka