Jogurtový táč s ovocem a drobenkou
Lehký a nadýchaný je tenhle jogurtový táč podle receptu od Marie Králové z Vranova nad Dyjí. Ovoce na něj použijte čerstvé nebo kompotované, které máte k dispozici.
Budete potřebovat:
2 malé bílé jogurty nebo 2 malé zakysané smetany
2 žloutky
sníh ze dvou bílků
sklenici cukru krystal nebo krupice
1 vanilkový cukr
1,5 sklenice polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
na špičku nože soli
ovoce dle chuti
Postup:
1. Všechny ingredience smícháme v míse dohromady, nakonec zlehka vmícháme sníh.
2. Nalijeme na vyšší plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou.
3. Ozdobíme jakýmkoliv ovocem (čerstvým, nebo kompotovaným) a posypeme drobenkou.
4. Pečeme v troubě zhruba na 160 stupňů asi 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.