Zvěřinové ragú
Pokud máte chuť na dobře zpracovanou zvěřinu, zkuste tohle ragú podle receptu Marty Drastichové z Rozhraní.
Budete potřebovat:
2 kg kančího, srnčího nebo dančího masa
1 kg cibule
hladká mouka
sádlo
mletá paprika
koření vhodné na zvěřinu (jalovec, nové koření, pepř, bobkový list)
500 ml červeného vína
Postup:
1. Maso dobře odblaníme, nakrájíme na kousky jako na guláš a obalíme v mouce.
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme a zpěníme na sádle.
3. Poté přidáme maso, které podusíme tak, aby se zatáhlo.
4. Posypeme mletou paprikou a přidáme gázu, nebo plátěný pytlíček, do kterého jsme zabalili koření na zvěřinu.
5. Osolíme, zalijeme vodou (nebo vývarem ze zvěřinových kostí) a dusíme na mírném plameni asi hodinu (podle stáří masa).
6. Když je maso skoro měkké, podlijeme červeným vínem.
7. Jakmile maso změkne, můžeme ještě zahustit moukou, vytáhneme gázový sáček s kořením a podáváme s domácím chlebem, nebo knedlíky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.