Omáčka z pečené zeleniny
Omáčka, která se hodí na pizzu, k těstovinám nebo k masu. Zuzka Plíšková ji také zavařuje do sklenic.
Budete potřebovat:
1,5 kg rajčat
4-5 mrkví
2 cibule
5 stroužků česneku
tymián
oregano
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
1. Rajčata rozpůlíme a odstraníme jádřince.
2. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo, očištěnou mrkev na kolečka.
3. Zeleninu promícháme s olivovým olejem, bylinkami, solí a pepřem a rozdělíme na plechy vyložené pečicím papírem.
4. Pečeme na 200 stupňů cca 1 hodinu.
5. Z horkých rajčat poté sloupneme slupky a upečenou zeleninu důkladně rozmixujeme.
6. Omáčku můžeme zavařit do sklenic a použít buď jako základ k těstovinám a masu, nebo třeba na pizzu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka