Zelné knedlíky
Máte už dost tradičních příloh? Pořád jen brambory, rýže, těstoviny? Pak rozhodně vyzkoušejte tyhle výborné knedlíčky podle receptu Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
500 g bílého zelí
30 g škrobu
40 g strouhanky
50 g hladké mouky
2 vejce
kmín
sůl, pepř
Postup:
1. Zelí nakrájíme na tenké proužky a povaříme krátce v osolené vodě.
2. Necháme důkladně okapat.
3. Smícháme s ostatními surovinami, dochutíme.
4. Formujeme menší knedlíčky, které ještě obalíme ve škrobu.
5. Vaříme 15-20 minut v osolené vodě.
6. Podáváme jako přílohu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.