Valašská kyselica
Vyzkoušejte tradiční recept od Karolíny Cimbalníkové ze Základní školy Horní Lideč.
Budete potřebovat:
1 litr vody
sáček kysaného zelí
3 klobásy
4 větší brambory
5 uvařených vajec
500 ml smetany
3 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
sůl, pepř
majoránka
Postup:
1. Kysané zelí slijeme, propláchneme a pokrájíme na menší kousky.
2. Ve vodě uvaříme doměkka.
3. V dalším hrnci uvaříme oloupané a nakrájené brambory s nakrájenými klobásami.
4. Po uvaření vše smícháme dohromady a přidáme uvařená vejce.
5. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do vroucí polévky.
6. Přidáme česnek, majoránku a podle potřeby dosolíme a dopepříme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka