Pagáče

Vyzkoušejte recept od Marie Andrýskové ze Žeranovic.

Budete potřebovat:

1.těsto:
500 g hladké mouky
½ litru kefíru
1 smetana ke šlehání
2 žloutky
trochu soli

2.těsto:
1,5 kostky tuku
150 g hladké mouky

Postup:

1. Vypracujeme dvě těsta.

2. Do prvního těsta zabalíme těsto z tuku a mouky.

3. Vzniklé těsto nadvakrát přeložíme a rozválíme a potřetí rozválíme na tenkou placku.

4. Tu rozkrájíme na čtverečky, které potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme kmínem a solí.

5. Pečeme dozlatova.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.