Křupavá cizrna

Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

2 hrnky uvařené cizrny
olivový olej
sůl
kari koření
sušený česnek

Postup:

1. Cizrnu slijeme a důkladně osušíme (nejlépe papírovými utěrkami).

2. V míse smícháme s několika lžičkami olivového oleje.

3. Přidáme sůl, kari koření a sušený česnek a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem.

4. Pokapeme ještě trochou oleje a pečeme při 200 stupních asi 30-45 minut, během pečení několikrát promícháme.

5. Podáváme nejlépe teplé.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.