Karnevalové pečivo

Vyzkoušejte recept na způsob italského zeppole od naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Těsto:
250 ml vody
150 g hladké mouky
3 vejce
30 g másla
špetka soli

Náplň:
2 žloutky
60 g cukru
2 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
citrónová kůra

Postup:
1. Máslo přidáme se solí do vody a přivedeme k varu.

2. Přidáme mouku a stále nad plamenem vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny rendlíku.

3. Necháme povychladnout, přidáme vejce a uložíme na půl hodiny do lednice.

4. Pro přípravu náplně ohřejeme mléko v rendlíku s citrónovou kůrou. Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme mouku. Přimícháme do mléka.

5. Vrátíme na plotnu a za stálého míchání zahříváme, dokud nevznikne hustý krém, který poté necháme vychladnout.

6. Z těsta tvoříme na plech vyložený pečicím papírem spirály a pečeme při 200 stupních asi 15 minut.

7. Po vychladnutí doprostřed lžičkou navrstvíme náplň, na kterou dáme ještě zavařenou třešeň. Sypeme moučkovým cukrem

autor: Zuzana Plíšková