Slané větrníčky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Těsto:
250 ml vody
200 g hladké mouky
70 g másla
4 vejce
sůl
1. Máslo svaříme s vodou a solí, přidáme mouku a vypracujeme při střední teplotě hladké pevné těsto.
2. Necháme vychladnout a spojíme s vejci (přidáváme jedno po druhém).
3. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a na plech vyložený pečicím papírem tvoříme cukrářským sáčkem malé větrníčky.
4. Pečeme asi 15 až 20 minut dozlatova (troubu neotvíráme).
5. Po upečení propíchneme a necháme vychladnout.
Náplň:
250 g čerstvého sýra
trochu šlehačky (tak čtvrt kelímku)
půl kelímku zakysané smetany
česnek
nadrobno nasekaná pažitka
sůl, pepř
koření dle chuti
1. Smetanu ušleháme, v misce smícháme zakysanou smetanu a čerstvý sýr.
2. Smícháme se šlehačkou a dochutíme česnekem, solí, pepřem a bylinkami.
3. Vzniklým krémem plníme rozpůlené větrníčky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka