Patenty
Vyzkoušejte recept od Kateřiny Sekerové z Velké nad Veličkou.
Budete potřebovat:
500 g uvařených brambor
špetka soli
přibližně 120 g hladké mouky
Připravte si taky:
máslo
mák
cukr
povidla
Postup:
1. Vychladlé a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle.
2. Přidáme trochu soli, mouku a vypracujeme těsto (podle potřeby mouku přidáváme, aby nám šlo těsto dobře rozválet).
3. Tvoříme tenké placky, které opékáme z obou stran.
4. Před podáváním mastíme máslem a sypeme mákem s cukrem (případně potíráme povidly). Smotáme jako palačinky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.