Kompot ze sušeného ovoce

Vyzkoušejte recept od Marie Křivákové z Hostětína.

Budete potřebovat:
hrst sušených jablek
hrst sušených hrušek
hrst sušených švestek
3 kolečka citrónu
2 badyány
6 hřebíčků
trochu skořice

Postup:
1. Vše asi 5 minut povaříme ve vodě a podáváme buď teplé, nebo studené.

2. Podle chuti můžeme přisladit, ale s mírou – sušené ovoce má v sobě samo o sobě cukru dost.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.