Kompot ze sušeného ovoce
Vyzkoušejte recept od Marie Křivákové z Hostětína.
Budete potřebovat:
hrst sušených jablek
hrst sušených hrušek
hrst sušených švestek
3 kolečka citrónu
2 badyány
6 hřebíčků
trochu skořice
Postup:
1. Vše asi 5 minut povaříme ve vodě a podáváme buď teplé, nebo studené.
2. Podle chuti můžeme přisladit, ale s mírou – sušené ovoce má v sobě samo o sobě cukru dost.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.