Kompot ze sušeného ovoce
Vyzkoušejte recept od Marie Křivákové z Hostětína.
Budete potřebovat:
hrst sušených jablek
hrst sušených hrušek
hrst sušených švestek
3 kolečka citrónu
2 badyány
6 hřebíčků
trochu skořice
Postup:
1. Vše asi 5 minut povaříme ve vodě a podáváme buď teplé, nebo studené.
2. Podle chuti můžeme přisladit, ale s mírou – sušené ovoce má v sobě samo o sobě cukru dost.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.