Krůtí maso nadivoko a cibulová omáčka

Vyzkoušejte recept od Radoslavy Kubátové z Vojkovic.

Budete potřebovat:
krůtí prsa
slanina
4-6 cibulí
jalovcové kuličky
tymián
hladká mouka
sůl, pepř

Postup:
1. Maso prošpikujeme, ochutíme a obalíme v hladké mouce s tymiánem.

2. Orestujeme ze všech stran.

3. Troubu rozehřejeme na 250 stupňů a do pekáče přidáme nahrubo nasekanou cibuli a 5-8 kuliček jalovce.

4. Na cibuli položíme maso, podlijeme vodou a pečeme na 200 stupňů. Pečeme 1 až 1,5 hodiny a průběžně podléváme.

5. Potom maso vyjmeme a vybereme koření a zbytek rozmixujeme ponornými mixérem.

6. Podle potřeby zahustíme moukou, nebo přilijeme vodu (omáčka by měla být krémová).

7. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky. Podáváme s bramborovou kaší.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.