Císařský trhanec
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
200 g hladké mouky
4 vejce
40 g másla
300 ml mléka
30 g cukru
rozinky namočené v rumu
plátky mandlí
Postup:
1. V míse nejprve smícháme mouku, špetku soli, cukr, mléko, žloutky a vypracujeme těsto.
2. Pak vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme do pekáčku vymaštěného rozpuštěným máslem.
3. Pečeme při 180 stupních asi 15 minut dozlatova.
4. Po upečení roztrháme dvěma vidličkami na nepravidelné kousky a přidáme rozinky a mandle. Potom dáme ještě zapéct.
5. Na talíři pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s jablečným pyré nebo švestkovým kompotem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.