Farské šátečky

Vyzkoušejte recept od Anastázie Rozkové z Velkých Němčic.

Těsto:
350 g hladké mouky
250 g másla
¾ šlehačky
1 žloutek
špetka soli
našlehaný bílek na potření okrajů

Náplň:
¾ kostky tvarohu
trochu krystalového cukru
žloutek
vanilka
citronová kůra

Postup:
1. Ze surovin vypracujeme těsto, ze kterého uděláme váleček a necháme vychladit.

2. Poté váleček rozkrájíme na zhruba centimetrové dílky.

3. Každý rozválíme na delší proužky, na které dáváme připravenou tvarohovou náplň.

4. Okraje potřeme bílkem a nakonec proužky rozdělíme rádýlkem na čtverečky, ze kterých tvoříme šátečky.

5. Klademe na plech a pečeme dozlatova. Ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

autor: Zuzana Plíšková