Koláč líné hospodyně
Smíchejte, nalijte na plech, dejte to do trouby. A můžete hodit nohy na stůl. Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
1 hrnek namletého máku
2 hrnky polohrubé mouky
1 ½ hrnku krupicového cukru
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
¾ hrnku oleje
3 vejce
Na dokončení:
marmeláda
čokoládová poleva
Postup:
1. V míse smícháme všechny sypké suroviny.
2. Pak k nim přidáme ostatní, důkladně promícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.
3. Pečeme při 180 stupních asi půl hodiny.
4. Po vychladnutí povrch potřeme rybízovou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.