Litý bochte
Vyzkoušejte recept od etnografky Markéty Hnilicové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Suroviny:
1 kg mouky
litr mléka
5 vajec
sůl
cukr
Postup:
1. Těsto se dobře rozkvedlá a nechá odpočinout.
2. Lije se do vyhřáté a do sádlem dobře vymazané kameninové formy.
3. V teplé troubě se peče dozlatova.
Věděli jste, že:
Na Hané se kromě oblíbených kynutých knedlíků připravovaly také lívance, kterým se říkalo „litý bochte“, nebo také „beneše“. A právě na ně jste potřebovali tak zvaný „benešník“.
Jak vypadal a z čeho si litý bochte připravit? To si poslechněte od etnografky Markéty Hnilicové.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka