Omáčka ze slaného karamelu
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
přibližně 400 g krystalového cukru
170 g na kostičky nakrájeného změklého másla
čtvrt litru tučné smetany ke šlehání (o pokojové teplotě)
1/2 až 1 lžíce mořské soli
Postup:
1. V rendlíku rozpustíme na mírném plameni cukr. Jakmile zkaramelizuje, přidáme za stálého míchání máslo a mícháme, dokud se nerozpustí.
2. Odstraníme z plotny a za stálého míchání přidáme smetanu a sůl.
3. Necháme povychladnout a nalijeme do čistých skleniček.
Tip: Použít můžeme na ozdobu řezů, cukroví, nebo třeba zmrzlinu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka