Žmolkovica
Vyzkoušejte recept od Anny Kubáníkové z Vápenic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
litr calvadosu
250 g cukru
100 g nadrobno nakrájené slaniny (méně prorostlé)
trochu vody
Postup:
1. Cukr necháme zkaramelizovat, nalijeme do něj pálenku a podle potřeby a chuti naředíme trochou vody.
2. Vedle na pánvi opražíme slaninu a společně s tukem vmícháme do ochuceného calvadosu.
3. Pijeme co nejteplejší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.