Fanfúch

Vyzkoušejte recept od naší věrné posluchačky Libuše Šrahulkové z Milotic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
litr mléka
4 lžíce krupice
sůl, pepř
uzené koleno, nebo škvarky
6 rohlíků
5 vajec
zelená petrželka a libeček

Postup:
1. Z mléka a krupice připravíme řídkou kaši, vmícháme rohlíky nakrájené na kostičky, osolíme, okořeníme, přimícháme žloutky, petrželku a sníh z bílků.

Krupice (ilustrační foto)

2. Uzené koleno obereme i s tlustým masem a nakrájíme na kousky.

3. Znovu vše promícháme, dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a upečeme dorůžova při střední teplotě (pomaleji asi při 160 stupních). Jíme k zeleninovým salátům, nebo rajské omáčce.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.