Kynuté buchty s řepovou náplní z Rosic

Recept na „řepáky“ od naší posluchačky Daniely Bromové.

Budeme potřebovat:
500 g hladké mouky
1 kostka kvasnic
100 g cukru
250 g mléka
200 g oleje
1 vejce
sůl

Na náplň:
2 menší cukrové řepy
20 g másla
200 ml vody
100 g mletého máku
50 g cukr krupice
1 lžička skořice

Postup:
1. Řepu očistíme, nastrouháme nahrubo, a všechny ingredience dáme do hrnce.

2. Krátce podusíme a necháme vychladnout.

3. Smícháním surovin vyrobíme náplň, kterou plníme koláče.

4. Klademe jeden vedle druhého na sádlem vymaštěný plech.

5. Každý na povrchu 3x nastříhneme a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 180 stupňů.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.