Kuře v peřince od Elišky Břouškové

Jednoduchý recept pro začátečníky z rozhlasové kuchyně.

Budeme potřebovat:
1 kuře
500 g sýru Eidam
6 vajec
½ sáčku prášku do pečiva

Jdeme na to. Začneme s přípravou:
1. Do mísy z jenského skla dáme naporcované kuře a osolíme.

2. Sýr nastrouháme a rozšleháme v něm 6 vajec.

3. Připravenou směsí pokryjeme naporcované kuře v misce.

4. Mísu zakryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

5. Pečeme 45 minut. Během pečení troubu neotevíráme.

6. 10 minut před koncem pečení opatrně sundáme poklici a necháme dopéct.

7. Podáváme s bramborovou kaší, salátem nebo s bílým pečivem.

autor: Marcela Vandrová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.