Kuře v peřince od Elišky Břouškové
Jednoduchý recept pro začátečníky z rozhlasové kuchyně.
Budeme potřebovat:
1 kuře
500 g sýru Eidam
6 vajec
½ sáčku prášku do pečiva
Jdeme na to. Začneme s přípravou:
1. Do mísy z jenského skla dáme naporcované kuře a osolíme.
2. Sýr nastrouháme a rozšleháme v něm 6 vajec.
3. Připravenou směsí pokryjeme naporcované kuře v misce.
4. Mísu zakryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
5. Pečeme 45 minut. Během pečení troubu neotevíráme.
6. 10 minut před koncem pečení opatrně sundáme poklici a necháme dopéct.
7. Podáváme s bramborovou kaší, salátem nebo s bílým pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.