Šlíšky se zelím od Marie Kročové
Recept od naší posluchačky z Babic u Uherského Hradiště.
Suroviny:
600 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, lžička sádla, cibule, uzené maso, 1 kg kysaného zelí.
Postup:
Polohrubou mouku, prášek do pečiva a špetku soli zaděláme vodou.
Do velkého hrnce dáme lžičku sádla a usmažíme 2 velké nakrájené cibule. Přidáme nakrájené uzené maso a kysané zelí - vaříme do měkka.
Uděláme šlíšky - 2cm kousky házíme do vařící vody. Vaříme přibližně 5 až 7 minut. Hned po uvaření je překladáme do studené vody. Scedíme a přidáme do zelí s masem. Na závěr zamícháme a dochutíme solí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka