Zemáková omáčka ze Suché Lozi
Recept na zemákovou omáčku od Marie Zajdové ze Suché Lozi zazněl ve čtvrtek 29. května.
Suroviny:
500 g brambor, 3 vejce, sůl, kmín, nové koření, 2 bobkové listy, hladká mouka, mléko, sádlo, zakysaná smetana, ocet, 200 g domácí klobásky (uzeného masa)
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, přidáme koření, lehce osolíme a uvaříme do poloměkka.
Vejce uvaříme natvrdo, loupané nakrájíme na kostičky.
Uzeninu nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi. Z mouky připravíme jíšku, rozředíme ji mlékem a za stálého míchání vlijeme do brambor.
Omáčku dochutíme octem, zakysanou smetanou a přidáme vejce a uzeninu.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo práškovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka