Ertepláky z Cetechovic
Recept na ertepláky od Antonie Ševčíkové z Cetechovic zazněl ve středu 28. května.
Suroviny:
250 ml mléka, 1 kostka droždí, 3 lžíce cukru, 4 až 5 brambor (předem uvařených a najemno nastrouhaných), 2 vejce, hladká mouka (tolik, aby nám vzniklo tužší těsto)
Postup:
Připravené těsto necháme vykynout a uděláme na vále bochánky. Ty poté rozválíme na tenké placky.
Pečeme na pánvi na tuku a po usmažení sypeme skořicovým cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.