Starý recept na velikonoční hlavičku
Vyzkoušejte recept na velikonoční hlavičku od Aleny Leinweberové z obce Světlá.
Suroviny:
500 g uzeného masa - bůček nebo krkovice
5 rohlíků
250 g krupice
2 vejce
2 až 3 stroužky česneku
100 g mladých kopřiv
500 ml vývaru z uzeného masa
sůl a pepř
Postup:
1. Nakrájíme maso a rohlíky na kostky. Přidáme všechny ostatní přísady včetně rozšlehaných vajec, zamícháme a zalijeme vývarem.
2. Plech vymažeme, vysypeme strouhankou a pečeme ve středně vyhřáté troubě - přibližně na 180 stupňů, asi 40 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka