Starodávné tlučeňáky
Recept na starodávné tlučeňáky od Marie Juřicové z Valašské Polanky, zazněl v pondělí 17. února
Suroviny:
Brambory, uzený špek, cibule, česnek, domácí klobáska, 2 lžičky hladké mouky, mléko, smetana
Postup:
Uvaříme brambory, oloupané a nakrájené na kousky, ve dvoulitrovém hrnci.
Mezitím než se uvaří bramobory uděláme "máčku". Na cibulce opražíme uzený špek, přidáme česnek a domácí klobásku. Zaprášíme hladkou moukou. Přidáme mléko nebo smetanu a máčka je hotová.
Brambory rozšťoucháme a přidáme do nich máčku - všechno se smíchá až do pěny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka