Vepřové na divoko po staročesku
Prvomájový recept připravila pro posluchače Apetýtu Zdenka Dufková.
Potřebujeme:
750 g vepřové kýty, 2 – 3 krajíčky tmavého chleba, 1 lžíce octa, 3 bobkové listy, 5 jalovců, špetka drceného kmínu, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka česnekového prášku, 300 ml 10° světlého piva
Do remosky vložíme omytou kýtu, podlijeme trochou piva, osolíme, okořeníme a pečeme.
Mezitím ve zbytku piva namočíme chléb nakrájený na kostky, až se rozmočí a změkne. Upečené maso vyjmeme z remosky, šťávu smícháme s pivem a chlebem, vyjmeme bobkový list, přidáme hořčici a umixujeme.
Je-li omáčka příliš hustá, přidáme trochu piva nebo vody, povaříme a podáváme s masem nakrájeným na plátky. Jako příloha je vhodný bramborový nebo chlupatý knedlík.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka