Bramborovo celerová kaše

Pondělní recept zazněl v Apetýtu 22. dubna od Marcely Antošové.

Ingredience:
700 g celeru (oloupeme a nakrájíme na kousky), ½ kg brambor (oloupeme a nakrájíme na kousky), 2 oloupané stroužky česneku, 150 ml neochuceného pomazánkového másla, 75 g nasekaného másla, sůl a pepř

Postup:
V hrnci v osolené vařící vodě vaříme celer, brambory a česnek. Asi 10–12 minut doměkka. Slijeme přes cedník. Celer i brambory vratíme do teplého rendlíku a potřeseme jím nad velkým plamenem půl minuty (odpaří se tekutina).

Všechno nahrubo rozmačkáme, postupně přidáváme neochucené pomazánkové máslo a nasekané máslo. Šťoucháme dohladka a krémova. Osolíme, opepříme.

autor: Marcela Antošová