Salzburské halušky
Recept z Apetýtu nabídla posluchačům Marcela Antošová v pondělí 15. dubna.
Potřebujeme:
250 ml studených bílků, 120 g cukru, 6 žloutků, 60 g hladké mouky, nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu, 4 špetky vanilkového cukru, špetka soli, práškový cukr na posypání
Postup:
Bílky vyšleháme, přidáme vanilkový cukr, sůl, citrónovou kůru a dále šleháme. Postupně přidávame cukr a šleháme tak dlouho, dokud sníh s cukrem není zcela tuhý. Až potom přidáme žloutek a mouku. Z hmoty vykrajujeme halušky a vložíme je do vhodné nádoby ze skla nebo nerezu.
Pečeme 10 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 180°C. Posypeme práškovým cukrem a ihned servírujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka