Zapékané maso se sýry
Recept od Marcely Vandrové zazněl v prvním březnovém Apetýtu letošního roku - v pátek 1. března.
Potřebujeme:
3/4 kg vepřového masa, 1 větší pórek, 1 Hermelín, 10 dkg cihly, 1 zakysaná smetana, šálek mléka, sůl, pepř, olej
Příprava:
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky opečeme na oleji nebo na sádle v pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme na kolečka nakrájený pórek a na kousky nakrájený Hermelín.
Zakysanou smetanu zředíme mlékem a vmícháme nahrubo nastrouhanou cihlu, nalejeme na maso. Přikryjeme alobalem a dáme péct. Když je maso téměř měkké, odstraníme alobal a necháme dopéct do kůrčičky.
Podáváme s bramborami, případně s tatarskou omáčkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.