Čokoládové sušenky

Čokoládovým receptem potěšila posluchače Apetýtu Blanka Kovandová ve čtvrtek 20. prosince.

Potřebujeme:
260 g hladké mouky, 60 g kakaa, 1 lžičku prášku do pečiva, špetku soli, 300 g hořké čokolády, 250 g másla, 200 g přírodního cukru, 100 g cukru krupice, 2 velká vejce, 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:
Troubu předehřejeme na 170°C, plech vyložíme pečicím papírem. Mouku prosejeme s kakaem, práškem do pečiva a solí. Čokoládu nasekáme. Změklé máslo a oba cukry vyšleháme do pěny, přidáme vejce a vanilkový extrakt, postupně zapracujeme sypké ingredience a přidáme čokoládu.

Dvěma lžičkami tvoříme na plech malé hromádky cca 5 cm od sebe. Pečeme asi 8 – 10 minut stáhneme i s papírem z plechu a necháme na mřížce vystydnout.

autor: Blanka Kovandová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.