Provensálské kuře
Recept z Apetýtu vysílaného v pátek 2. listopadu, jehož průvodkyní byla Marcela Vandrová.
Suroviny:
kuře, 2 rajské protlaky, mrkev, celer, petržel, česnek, ostrý kečup, olej, pepř a sůl
Postup:
Strouhanou mrkev, celer a petržel dáme na dno pekáčku, přidáme olej a zalijeme hrnkem vody. Na směs zeleniny naklademe naporcované, osolené, opepřené a očesnekované kousky kuřete. Přidáme 2 rajské protlaky a ostrý kečup podle chuti.
Posypeme provensálským kořením. Necháme přes noc uležet a druhý den pečeme zhruba hodinu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.