Buchta s malinami
Recept od Blanky Kovandové, který nabídla posluchačům v Apetýtu 1. srpna.
Ingredience:
Na korpus - 4 vejce, 3 dcl cukru, 1 dcl oleje, 2 dcl mléka, 6 dcl polohrubé mouky, půl prášku do pečiva
Na krém - 2 pomazánková másla, 1 smetana ke šlehání, cukr moučka podle chuti, miska čerstvých malin (může být i jiné ovoce)
Postup:
Vejce ušleháme s cukrem (kdo si chce vyhrát tak bílky ušlehá zvlášť a přidá později), postupně zašleháme olej, mléko, mouchu smíchanou s práškem do pečiva. Vylijeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný) a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 – 200°C asi 15 – 20 minut.
Zvlášť ušleháme krém z pomazánkových másel, šlehačky a cukru. Poté naneseme na zcela vychladlou buchtu. Menší misku malin rozvaříme se lžící cukru, vychladíme a studeným, krásně barevným sirupem pak cik cak postříkáme bílý vrchní krém.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka