Jogurtová terina
Recept, který mohli posluchači slyšet od Věry Hotařové v úterním Apetýtu 22. května.
Suroviny (pro 4 osoby):
600 g jahod, 4 lžíce hnědého přírodního cukru, 4 lžíce citrónové šťávy, 1 sáček dortového želé, 8 plátků želatiny, 500 g bílého řeckého jogurtu, 500 ml smetany, 80 g cukru krupice,balíček vanilkového cukru
Příprava:
Jahody omyjeme, odstopkujeme, nakrájíme na plátky, prosypeme hnědým cukrem, přelijeme citrónovou šťávou. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu, použijeme na něj slitou šťávu z jahod. Plátky želatiny namočíme do studené vody.
Formu vyložíme potravinovou fólií, vylijeme dortovým želé a poklademe plátky jahod, odložíme do chladničky.
Smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem přivedeme k varu, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme želatinu, dobře rozmícháme a necháme zchladnout. Přimícháme jogurt a přelijeme do formy. Formu zakryjeme alobalem nebo fólií a necháme v ledničce asi 6–8 hodin - nejlépe přes noc - ztuhnout.
Soutěžní slovo dnešního dne jsou jahody.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.