Tvarohová buchta z plechu
Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou ze středy 21. března.
Suroviny
těsto: 3 hrnky mouka polohrubé, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva
náplň: 750 g tvarohu, 3 vejce, 50 ml mléko, dle chuti cukr krupice, citrónová kůra z 1 citronu, 4 kapky rumová tresť, 1 pudink vanilkový a 200 g Hery (bude potřeba až nakonec)
Postup
Všechny suroviny na těsto promícháme v sypkou směs. Dále si připravíme nádivku: V míse elektrickým šlehačem zpracujeme
všechny ingredience do krémovité hmoty.
Pekáč vyložíme papírem na pečení, rovnoměrně vsypeme polovinu těsta, na které pak nalijeme tvarohovou nádivku. Zasypeme druhou polovinou těsta.
Nakonec poklademe povrch těsta asi 0,5 cm plátky Hery. Pečeme při 180 °C, dokud povrch moučníku není zlatavý (asi 45 minut).
Dobré je nechat buchtu ještě uležet do druhého dne, je vláčnější a chutnější.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.