Placky z kysaného zelí - zelníky
Recept z Apetýtu s Blankou Kovandovou ve čtvrtek 2. února.
Suroviny:
kysané zelí – 7 dcl, vejce, polohrubá mouka na zahuštění směsi, 200 g měkkého salámu nebo uzeného masa nebo škvarků, petrželová nať, sůl, drcený kmín, olej nebo sádlo na smažení
Postup:
Zelí nakrájíme na drobno, přimícháme vejce, na proužky nakrájený salám, sekanou nať, sůl, kmín a tolik mouky, aby vzniklo těsto husté jako na bramborové placky. Na rozpáleném oleji smažíme menší placky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.