Pikantní švestková omáčka na burgery
Švestky, které jsou hlavní ingrediencí receptů tohoto týdne, mohou být zajímavým zpestřením ve slaném jídle. Připravte si s námi pikantní švestkovou omáčku.
Připravte si:
- 300 g švestek (vypeckovaných a nakrájených)
- 1 malou cibuli
- 1 lžíci jablečného octa
- 1 lžíci medu
- ½ lžičky chilli vloček
- 1 lžíci sójové omáčky
- 1 stroužek česneku
Postup:
- Na troše oleje orestujte cibuli a česnek.
- Přidejte švestky, ocet, med, sójovou omáčku a chilli.
- Vařte 15–20 minut, dokud nevznikne hustá omáčka.
- Rozmixujte na hladko nebo nechte s kousky.
Tip: Omáčka je výborná na burgery, pečená masa nebo do sendvičů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.